TAS-TOE ambachtelijk ®

Paprikamosterd
Paprikamosterd: Heerlijk bij kaas of in de soep !

Paprikasoep met paprikamosterd.
4 rode paprika's
2 uien
1 teen knoflook
2 eetl. milde olijfolie
1 tl gedr. tijm
1,5 liter groentebouillon
zout
vers gemalen peper
4 eetl. kookroom
takje platte peterselie
4 eetl. paprikamosterd
staafmixer of blender

Verwarm de olie en een pan en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook. Als die licht gekleurd zijn voeg dan de in stukken gesneden paprika en tijm. Bak dit op laag vuur zo'n 10 min.
Schenk de bouillon erbij en laat het 15 min. zachtjes koken. Pureer met staafmixer of blender en breng het op smaak met peper en zout.
Klop de mosterd los met 2 eetl water. Schep de soep in kommen en lepel de mosterd en de kookroom er in spiraalvormig overheen

(recept is ontw. door magazine Margriet)